Nova koalicija (HDZ, HSP A.S., HSS) nije usvojila Prijedlog proračuna za 2014., pa je Glini nametnula nove izbore i nanijela višemilijunsku štetu!!!

Poštovani sugrađani,
još jednom želim Vam sretnu i uspješnu Novu 2014. godinu!
Nažalost, nemam Vam dobre vijesti. Gradsko vijeće grada Gline nije usvojilo Prijedlog proračuna za 2014. godinu, pa grad Glina ulazi u neizvjesno buduće razdoblje i na proljeće nas očekuju novi izbori za Gradsko vijeće i Gradonačelnika. Šteta, velika šteta, nepopravljiva, s golemim i dugotrajnim posljedicama za naš Grad!
Vijećnici novostvorene koalicije HDZ, HSP. A.S., HSS skinuli su još 19. prosinca s Dnevnog reda 4. sjednice Gradskog vijeća Prijedlog proračuna i niz drugih točaka koje su presudne za normalan život našeg Grada u 2014. godini. Krajnje neodgovorno, ignorantski i bez riječi nisu ni pogledali ključni dokument o kojemu ovisi kvaliteta života Glinjanki i Glinjana! Čak ni spoznaja da je riječ o posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije im probudila savjest i naložila im da prihvate ili odbiju prijedlog Proračuna i tako građanima pošalju poruku kako bi mogli živjeti u nadolazećoj godini.

Potpuno razočaran nebrigom za ljude koji su nas izabrali, koji teško žive i od nas očekuju da ćemo obaviti posao koji su nam povjerili, PREDLOŽIO SAM SAZIVANJE još jedne – hitne sjednice Gradskog vijeća, i to s nadom da će većina novostvorene koalicije (HDZ, HSP A.S., HSS)  napokon iskazati političku i građansku odgovornost te prihvatiti Prijedlog proračuna i niz drugih točaka Dnevnog reda, koji bi kroz razne projekte ovome gradu donijeli 20-ak milijuna kuna raznih investicija, nova radna mjesta i malo nade i radosti. To više što u pripremi Prijedloga proračuna nitko iz navedene koalicije nije imao nijedan ozbiljniji prijedlog (amandman), a u pripremi 5. sjednice Gradskog vijeća nitko nije davao naznake da će se sve ponoviti kao 19. Prosinca ove godine.

No, još jednom smo dovedeni u zabludu, usudim se reći, prevareni, ali kao građani.

Vijećnici novostvorene koalicije nisu htjeli 19. prosinca odbiti Prijedlog proračuna i preuzeti odgovornost za nefunkcioniranje Grada i troškove novih izbora, već su – bez ikakvih primjedbi –  došli 31. prosinca 2013. na još jednu sjednicu Gradskog vijeća i bez rasprave odbili Prijedlog proračuna i niz važnih točki Dnevnog reda, među kojima i odluku o osnivanju trgovačkog društva „Vodovod Glina“, što smo zakonski bili dužni učiniti do 31. prosinca. Bahato i krajnje egoistički čekali su zadnji dan 2013. godine da odbiju Prijedlog proračuna i u džep stave još po 700 kuna. Samo tako mogu tumačiti njihov posljednji potez, jer to što su učinili danas mogli su učiniti i 19. prosinca – većinom glasova odbiti Prijedlog proračuna i Gradu ne nametati troškove HITNE sjednice Gradskog vijeća od novih 10-ak tisuća kuna.

Suprotno volji birača na prošlim izborima, vijećnici HSS-a prešli su u novu koaliciju. I tako je koalicija (HDZ, HSP A.S., HSS) krajnje nemoralno i krajnje egoistički, te pod svaku cijenu da dođe do vlasti – Gradu Glini nametnula ogromne troškove. I što je najgore – nitko se od njih nije ni postidio svoga čina, a sve u vjeri da će na izborima dobiti povjerenje birača, Glinjanki i Glinjana kojima su svojom neodgovornošću uskratili ljepše dane u 2014. godini. Ovakvo smo ponašanje prekinuli 2009., vjerujem da se ono više nikad neće nastaviti !

Glina, 31. prosinca 2013.

Gradonačelnik
Milan Bakšić