Priopćenje gradonačelnika Grada Gline nakon 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline održane 31. prosinca 2013.godine Priopćenje gradonačelnika Grada Gline nakon 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline održane 31. prosinca 2013.godine
Nova koalicija (HDZ, HSP A.S., HSS) nije usvojila Prijedlog proračuna za 2014., pa je Glini nametnula nove izbore i nanijela višemilijunsku štetu!!! Poštovani sugrađani,... Priopćenje gradonačelnika Grada Gline nakon 5. sjednice Gradskog vijeća Grada Gline održane 31. prosinca 2013.godine

Nova koalicija (HDZ, HSP A.S., HSS) nije usvojila Prijedlog proračuna za 2014., pa je Glini nametnula nove izbore i nanijela višemilijunsku štetu!!!

Poštovani sugrađani,
još jednom želim Vam sretnu i uspješnu Novu 2014. godinu!
Nažalost, nemam Vam dobre vijesti. Gradsko vijeće grada Gline nije usvojilo Prijedlog proračuna za 2014. godinu, pa grad Glina ulazi u neizvjesno buduće razdoblje i na proljeće nas očekuju novi izbori za Gradsko vijeće i Gradonačelnika. Šteta, velika šteta, nepopravljiva, s golemim i dugotrajnim posljedicama za naš Grad!
Vijećnici novostvorene koalicije HDZ, HSP. A.S., HSS skinuli su još 19. prosinca s Dnevnog reda 4. sjednice Gradskog vijeća Prijedlog proračuna i niz drugih točaka koje su presudne za normalan život našeg Grada u 2014. godini. Krajnje neodgovorno, ignorantski i bez riječi nisu ni pogledali ključni dokument o kojemu ovisi kvaliteta života Glinjanki i Glinjana! Čak ni spoznaja da je riječ o posljednjoj sjednici Gradskog vijeća nije im probudila savjest i naložila im da prihvate ili odbiju prijedlog Proračuna i tako građanima pošalju poruku kako bi mogli živjeti u nadolazećoj godini.

Potpuno razočaran nebrigom za ljude koji su nas izabrali, koji teško žive i od nas očekuju da ćemo obaviti posao koji su nam povjerili, PREDLOŽIO SAM SAZIVANJE još jedne – hitne sjednice Gradskog vijeća, i to s nadom da će većina novostvorene koalicije (HDZ, HSP A.S., HSS)  napokon iskazati političku i građansku odgovornost te prihvatiti Prijedlog proračuna i niz drugih točaka Dnevnog reda, koji bi kroz razne projekte ovome gradu donijeli 20-ak milijuna kuna raznih investicija, nova radna mjesta i malo nade i radosti. To više što u pripremi Prijedloga proračuna nitko iz navedene koalicije nije imao nijedan ozbiljniji prijedlog (amandman), a u pripremi 5. sjednice Gradskog vijeća nitko nije davao naznake da će se sve ponoviti kao 19. Prosinca ove godine.

No, još jednom smo dovedeni u zabludu, usudim se reći, prevareni, ali kao građani.

Vijećnici novostvorene koalicije nisu htjeli 19. prosinca odbiti Prijedlog proračuna i preuzeti odgovornost za nefunkcioniranje Grada i troškove novih izbora, već su – bez ikakvih primjedbi –  došli 31. prosinca 2013. na još jednu sjednicu Gradskog vijeća i bez rasprave odbili Prijedlog proračuna i niz važnih točki Dnevnog reda, među kojima i odluku o osnivanju trgovačkog društva „Vodovod Glina“, što smo zakonski bili dužni učiniti do 31. prosinca. Bahato i krajnje egoistički čekali su zadnji dan 2013. godine da odbiju Prijedlog proračuna i u džep stave još po 700 kuna. Samo tako mogu tumačiti njihov posljednji potez, jer to što su učinili danas mogli su učiniti i 19. prosinca – većinom glasova odbiti Prijedlog proračuna i Gradu ne nametati troškove HITNE sjednice Gradskog vijeća od novih 10-ak tisuća kuna.

Suprotno volji birača na prošlim izborima, vijećnici HSS-a prešli su u novu koaliciju. I tako je koalicija (HDZ, HSP A.S., HSS) krajnje nemoralno i krajnje egoistički, te pod svaku cijenu da dođe do vlasti – Gradu Glini nametnula ogromne troškove. I što je najgore – nitko se od njih nije ni postidio svoga čina, a sve u vjeri da će na izborima dobiti povjerenje birača, Glinjanki i Glinjana kojima su svojom neodgovornošću uskratili ljepše dane u 2014. godini. Ovakvo smo ponašanje prekinuli 2009., vjerujem da se ono više nikad neće nastaviti !

Glina, 31. prosinca 2013.

Gradonačelnik
Milan Bakšić

Nema komentara za sada.

Budite prvi koji će ostaviti komentar ispod.