Povodom članka objavljenog u Jutarnjem listu, 10. kolovoza 2017. na stranici 7 pod naslovom „General kojem se predao 21. kordunski korpus nije bio ni pozvan na proslavu“, Grad Glina, kao jedan od organizatora dostavlja priopćenje za medije i javnost.

Informacija koja se navodi u tekstu, da umirovljeni general Petar Stipetić nije bio pozvan na obilježavanje 22. obljetnice predaje 21. kordunskog korpusa, 8. kolovoza 2017. u Glini, ne odgovara činjenicama.

Naime, Grad Glina, kao suorganizator obljetnice s Ministarstvom obrane RH, poslao je pisanu pozivnicu na kućnu adresu svom počasnom građaninu, generalu Stipetiću.

U više navrata i telefonski je Grad Glina pokušao stupiti u kontakt s generalom Stipetićem, no general se nije javljao. Nakon višekratnih poziva Ministarstva obrane RH, general Stipetić se javio te djelatniku protokola odgovorio da neće doći na obljetnicu u Glini 8. kolovoza 2017.

Napominjemo da general Stipetić obljetnici u Glini nije prisustvovao ni 2016. godine, kada je na poziv odgovorio kako neće doći zbog toga što su velike vrućine i nije najboljeg zdravlja.

Također, u gore navedenom članku, piše da je „Dana 8. kolovoza 1995. godine kod Topuskog,… generalu Petru Stipetiću predao se pukovnik Čedo Bulat…“. Mjesto predaje je Gornji Viduševac, koji je u sastavu Grada Gline“.