U prostorijama gradske uprave Grada Gline 29. prosinca 2015. godine izvršena je primopredaja vlasti između dosadašnjeg zamjenika gradonačelnika Grada Gline Igora Karaturovića  i novoizabranog gradonačelnika Stjepana Kostanjevića.

Na prijevremenim lokalnim izborima održanim 20. prosinca 2015. godine gospodin Stjepan Kostanjević dobio je povjerenje stanovništva  Grada Gline, osvojivši  55,91% glasova u prvom izbornom krugu. Time je ostvario legitimitet te stekao prava i obveze za obavljanje gradonačelničke funkcije. Mandat novoizabranog gradonačelnika Grada Gline Stjepana Kostanjevića trajat će do novih redovnih  izbora  2017. godine. Prosinački izbori drugi su prijevremeni lokalni izbori održani u Gradu Glini od dana održavanja redovnih lokalnih izbora  2013. godine.

Čin primopredaje vlasti protekao je u formalnom tonu, administrativno obojenom diskursu, ideološki i politički korektno, kako i priliči demokratskim procedurama i standardima. Pročelnik Stručne službe Grada Gline Bojan Dadasović moderirao je čin primopredaje ispred okupljenih medija, među kojima je Radio Televizija Banovina bila najistaknutiji predstavnik „četvrte sile“. Poslije kratkog i srdačnog uvoda te iznošenja pravnih postupanja i terminologije u kontekstu samog čina primopredaje, pročelnik Bojan Dadasović najprije je dao riječ zamjeniku gradonačelnika Grada Gline.

Kratak govor iznio je dosadašnji zamjenik gradonačelnika Grada Gline Igor Karaturović, koji je čestitao na izbornoj pobjedi konzervativne političke opcije, rekao da Grad Glinu ostavlja i predaje u sasvim solidnom i dobrom stanju, naglasivši pritom da je dosadašnja vlast radom na javnoj infrastrukturi i zaštiti kulturne baštine postavila temelje za buduća ulaganja i korištenje fondova Europske unije. Osim toga, istaknuo je da Grad Glina treba graditi svoj identitet na važnoj ulozi u povijesti Republike Hrvatske.

Poslije obraćanja zamjenika gradonačelnika Igora Karaturovića, okupljenima se obratio novoizabrani gradonačelink Grada Gline Stjepan Kostanjević. Svojim nastupom pozdravio je zamjenike gradonačelnika, pročelnike, predstavnike nacionalnih manjina i novinare. Gradonačelnik se zahvalio svojim glasačima i onima koji su glasovali drukčije, pozvao na zajedništvo u pristupu i rješavanju gorućih problema, te naglasio da će nastaviti sa započetim projektima i kreirati nove u predstojećem mandatu.

Već sutradan, 30. prosinca 2015. godine održan je prvi službeni kolegij novoizabrane vlasti u Gradu Glini. Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i zamjenica gradonačelnika Sanja Štingl-Vlašić okupili su predstavnike gradskih organizacija i društava, pročelnike i uži krug gradske uprave na zajedničkom kolegiju, na kojem su ostvarili  inicijalni uvid u stanje i trenutno funkcioniranje gradskih institucija. Zaključnim riječima gradonačelnik Stjepan Kostanjević i zamjenica Sanja Štingl-Vlašić dali su sugestije i uputstva svojim gradskim suradnicima u svezi daljnjih postupanja i planova u kreiranju gradske politike.