U prostorijama gradske uprave u ponedjeljak 31.ožujka 2014.godine izvršena je primopredaja vlasti između Povjerenice Vlade R. Hrvatske Ivane Marković Palaić, dipl.iur., i novoizabranog gradonačelnika Grada Gline na prijevremenim izborima Milana Bakšića.

Primopredaja je izvršena nakon što su izborni rezultati proglašeni konačnima u petak 28.ožujka pa je time Milan Bakšić i službeno stupio na dužnost koju je obavljao i prije nedonošenja gradskog proračuna za ovu godinu u prosincu 2013.godine.

No, samim činom stupanja Gradonačelnika na njegovu dužnost nije uspostavljeno potpuno funkcioniranje vlasti i normalno obavljanje poslova i zadaća jedinice lokalne samouprave. Osnovni preduvjet za to je donošenje proračuna za 2014.godinu, a što se treba dogoditi unutar roka od 90 dana nakon što se konstituira Gradsko vijeće. Očekuje se da će konstituirajuća sjednica predstavničkog tijela biti održana tijekom travnja 2014.godine.

Ivana Marković Palaić  ostaje Povjerenica Vlade R.Hrvatske, no, u daljnjem periodu samo za poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća.
Financiranje u Gradu Glini i dalje se obavlja na način da se samo izvršavaju nužni i redovni troškovi čime je isključena mogućnost nastavka realizacije započetih projekata, početka rada na novim projektima te je isključeno bilo kakvo javljanje na natječaje državnih tijela za dobivanje novčanih sredstava.

Pored toga, i nadalje nije moguće sufinanciranje pojedinaca i udruga Grada Gline, socijalno ugroženih, program aktivnosti osnovne škole i srednje škole, subvencije u poljoprivredi…
Gradonačelnik Milan Bakšić zahvalio se Povjerenici Vlade R.Hrvatske na urednom obavljenim poslovima te joj zaželio daljnji uspješni rad.