U četvrtak, 17. prosinca 2015. godine u Hrvatskom domu održat će se tradicionalni predbožićni koncert na kojem će nastupiti učenici Osnovne i Srednje škole Glina, polaznici Dječjeg vrtića „Bubamara“, mažoretkinje Glinske banice, članovi Malog zbora „Nepomuk“ i dječja skupina HAKUD „Glinska tamburica“.

Koncert počinje u 19. 00 sati i ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i pogledaju nastupe kulturno-umjetničke i obrazovne tematike glinskih učenika i najmlađih uzrasta. Kao uvertira dječjem predbožićnom koncertu 12. prosinca 2015. godine, u 19.30 sati u Hrvatskom domu nastupit će Pjevački zbor VS „Nepomuk“, koji ove godine slavi 10-godišnjicu postojanja. Pod simboličnim nazivom „Nakon svih ovih godina“, Pjevački zbor VS „Nepomuk ugostit će KUD Maju i župni zbor iz Kravarskog, a kao posebnog gosta najavljuje sisačkog biskupa Vladu Košića.

U mjesecu prosincu Hrvatski dom u Glini dodatno će upotpuniti svoj sadržaj programom Dječjeg vrtića „Bubamara“ i Srednje škole Glina. Dječji vrtić „Bubamara“  predstavit će humanitarnu priredbu u sklopu UNICEF-ovog projekta „Škola za Afriku“ u 18.00 sati, 8. prosinca 2015. godine i time dati svoj doprinos za djecu Afrike, a cijena ulaznice bit će simboličnih 5 kuna. Drugi program pripremit će Srednja škole Glina, a odnosi se na obilježavanje Dana ljudskih prava, koji će biti održan 9. prosinca 2015. godine, u 19.30 sati.