Grad Glina se prijavio na Poziv na razvojnu suradnju u području sudioničke demokracije i financiranja projekata društvenog razvoja u lokalnoj zajednici „Zajedno za bolje“ koji je raspisala Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Kao jedan od 13 gradova u RH, Grad je zadovoljio kriterije prve razine, te je stekao uvjete za sudjelovanje u drugoj razini „Vođeni proces javnog savjetovanja“.

Ova razina zahtjeva uključivanje građana u utvrđivanje jednog relevantnog prioriteta iz gradske strategije ili programa društvenog razvoja na temelju kojeg će se pripremiti prijedlog projekta društvenog razvoja za koji će se moći zatražiti sufinanciranje Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Predloženi projekt treba uključiti inovativne programe i usluge za građane u lokalnoj zajednici uz osiguranje održivosti po načelima društvenog poduzetništva.

Radionica o odabiru teme za izradu projekta u području društvenih djelatnosti u sklopu programa „Zajedno za bolje“ održati će se u četvrtak 13. rujna 2012. godine s početkom u 10,00 sati u Hrvatskom domu Glina, S. i A. Radića 10

Na radionicu su pozvani predstavnici gradskih i državnih  ustanova i  udruga različitih djelatnosti,…

Radionicu će voditi predstavnici Udruge Mi iz Splita.

Molimo Vas da se odazovete ovom Pozivu kako bi zajedno mogli odabrati što kvalitetniju temu za projekt koji će biti na sveopću korist zajednice.

Gradonačelnik:

Milan Bakšić