Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada Gline, predsjednica Gradskog vijeća i gradonačelnik Grada Gline upućuju Vam srdačne čestitke!

Dragi naši sugrađani, upućujemo Vam čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, i Dana grada Gline.

Svečanost ćemo ove godine proslaviti bogatim kulturnim manifestacijama i svečanom obilježbom 20-godišnjice pobjede Oružanih snaga RH i predaje 21. korpusa neprijateljske vojske u Gradu Glini te Vas pozivamo da svojim dolaskom uveličate našu svečanost. Ovom prigodom  zahvaljujemo se našim stanovnicima što zajedno s nama i našim suradnicima pomažu u izgradnji ljepše i prosperitetnije Gline. Kao najveća teritorijalno-upravna jedinica u Republici Hrvatskoj sa 69 naselja te prirodnim bogatstvima šuma, voda i kamena, Glina ima veliki potencijal koji zajednički možemo razvijati u smjeru gospodarstva, turizma te kulturne i povijesne ponude. Glina je grad iznimno bogate povijesti, a o tome svjedoče i posljednja arheološka nalazišta u Brekinjovoj Kosi (prapovijesno naselje). Glina je grad himne (1846.), zasjedanja Hrvatskog sabora (1737.), grad Vojne krajine, ponosnih i vrijednih  stanovnika. U Glini su kroz povijest, mnoge ličnosti ostavile pečat, a naš je veliki zadatak gajiti sjećanje i brinuti se za ostavštinu na opću dobrobit zajednice. Ovim se putem još jednom srdačno zahvaljujemo svima koji kontinuirano rade na razvoju Grada Gline, u smislu društvenog života i gospodarskog razvoja, te na težnji da Glina postane grad ugodnog življenja.

 

Predsjednica Gradsko vijeća                                                                                Gradonačelnik Grada Gline

Sanja Štingl-Vlašić                                                                                                  Milan Bakšić