[youtube id=”xycpFmsBreY”]

U ponedjeljak, 23. prosinca 2013.g. potpisani su ugovori o stipendiranju s dva učenika srednjih škola i s osam studenata s područja Grada Gline.

Stipendije Grada Gline za učenika srednjih škola potpisali su Dajana Lučić i Matija Šašo. Stipendije u iznosu od 400,00 kn mjesečno isplaćuju se tijekom cijele godine.

Stipendije Grada Gline za studente potpisali su: Valerija Strutinskaja, Ines Crnko, Ivan Janković, Dražen Ančić, Tihana Košutić, Nikša Odić, Zoran Maljevac i Duška Šesto. Studentske stipendije iznose 800,00 kn mjesečno i također se isplaćuju tijekom cijele godine.

U ovom trenutku Grad Glina financira četiri učeničke stipendije, od kojih jednu u suradnji s Obrtničkom komorom Sisačko-moslavačke županije. Isplaćuje se i 27 studentskih stipendija. Ukupno u 2013.g. na ime stipendija isplaćeno je 245.400,00 kn, što je izuzetno velik iznos za grad koji ima proračun poput Gline. I na taj način pokazuje se koliko gradonačelnik polaže pažnje pomaganju mladih i školovanih ljudi koji će jednog dana preuzeti odgovornost za našu Glinu.

GRADONAČELNIK
Milan Bakšić