Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina, Alberta Cestarić, potpisala je u Osijeku ugovor o provedbi projekta ”Zaželim i ostvarim” vrijedan 2.533.364,48 kuna. Riječ je o projektu odobrenom u sklopu natječaja ”Zaželi – Program zapošljavanja žena” financiranom iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je ženama pripadnicama ranjivih skupina omogućiti pristup zapošljavanju kroz osposobljavanje i pružanje radnog iskustva. Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na osobe starije od 50 godina te osobe kojima je srednjoškolsko ili osnovnoškolsko obrazovanje najviši stupanj obrazovanja.

Kroz projekt bit će zaposleno 13 žena na poslovima pružanja potpore za 78 krajnjih korisnika koji ulaze u kategoriju socijalno isključenih. Također, žene iz ciljane skupine proći će osposobljavanje za njegovateljice ili gerontodomaćice koje se upisuju u radnu knjižicu. Na provedbi projekta bit će zaposlen još voditelj i administrator. Projekt je izradila Agencija za razvoj Grada Gline.