posljednji-dani-mira-2015

Predstava za Srednju školu Glina

U subotu, 19. prosinca 2015. godine u Hrvatskom domu u Glini u 18 sati odigrat će se predstava Posljednji dani mira Ivana Vidića u režiji Dore Ruždjak Podolski. Predstava je premijerno izvedena 29. listopada 2015. godine u Polukružnoj dvorani Teatra &TD.
Redateljica Dora Ruždjak Podolski istaknula je da se predstavom Posljednji dani mira, dramom jednog od najvećih hrvatskih pisaca srednje generacije Ivana Vidića, relativizira odnos istine i laži, zahtijevajući gotovo bunuelovsko tretiranje prostora i vremena, u čijem procjepu se naziru nagovještaji postapokalipse i potreba za novim uspostavljanjem ravnoteže i smisla.
Projekt predstave nastao je u koprodukciji Sveučilišta u Zagrebu, Studentskog centra, Kulture promjene, Teatra &TD i Umjetničke organizacije Ruždjak i Perković (RUPER), koja se profilirala kao jedina trupa u Hrvatskoj koja praizvodi komade etabliranih hrvatskih dramatičara, nepravedno zaobiđenih u repertoarnim odrednicama institucionalnih kazališta.
Predstava se održava za učenike Srednje škole Glina i njihove učitelje koji će imati priliku uživati u svježem kazališnom komadu etabliranog pisca Ivana Vidića koji slovi za ponajboljeg hrvatskog dramatičara na prijelazu stoljeća.
U predstavi igraju Dubravka Ostojić i Nataša Kopeč