U Gradskoj vijećnici Grada Gline, u utorak, 08.01.2019. g., uz prisustvo gradonačelnika Grada Gline Stjepana Kostanjevića, zamjenika gradonačelnika Darija Žinića i ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberte Cestarić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić uručio je novčanu pomoć obitelji Petrović, čiji član, osmogodišnji Luka, boluje od teške bolesti još od 2014. godine.

Sredstva u iznosu od 18.000 kn, prikupljena od snimanja emisije „Lijepom našom“ u Glini, primila je Lukina baka, Mirjana Škrinjar koja se zahvalila na pomoći.

Tom prilikom ravnateljica Alberta Cestarić upoznala je prisutne medije s radom glinskog Crvenog križa u kojem je zaposleno 23 osobe. Trenutačno provode projekt „Zaželim i ostvarim“ preko kojeg zaposlenih 15 osoba skrbi za 130 starih i nemoćnih na području grada Gline. Također, provode i program „Dnevni boravak“ za starije i nemoćne, a u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom tijekom 2018. g. sklopili su ugovor o pružanju pomoći u kući i dostavi toplog obroka, u kojem je sudjeluje i Grad Glina takšto je kupio vozilo za dostavu obroka.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević rekao je kako Grad Glina odvaja znatna sredstva za rad Crvenog križa, izdvajajući daleko više od zakonske obveze. Posebno je naglasio kako je jedini kriterij za pomoć i skrb socijalni status te da Glini brinemo za sve stanovnike našeg grada, bez obzira na njihovu nacionalnost.