Polaznici Visoke dočasničke izobrazbe Hrvatskog Vojnog učilišta “Franjo Tuđman” u sklopu svoje terenske nastave na području Banovine i Korduna, posjetili su Glinu koja je odabrana kao cilj nastavnog putovanja jer je riječ o gradu od iznimne važnosti u bližoj povijesti za vrijeme Domovinskog rata te o gradu koji ima nadasve bogatu povijesnu i kulturnu baštinu.

Tom prilikom, u Gradskoj upravi sastali su se s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem koji ih je, kao zapovjednik Hrvatske vojske u Domovinskom ratu, upoznao sa značajem Gline, pogotovo kada je u pitanju VRO “Oluja”.

“Ponosan sam na onu vojsku iz Domovinskog rata koja je stvarala državu Hrvatsku, ali sam iznimno ponosan i na ovu današnju modernu vojsku koja kroz misije promiče Hrvatsku diljem svijeta”, izjavio je gradonačelnik.

Posjet Gradu hrvatske himne polaznici Visoke dočasničke izobrazbe i njihovi mentori, zajedno s gradonačelnikom Kostanjevićem, završili su paljenjem svijeća i odavanjem počasti svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Glini kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i civilima “Suza”.