U Hrvatskom domu, u srijedu 26. listopada, održana je tribina „Znanjem protiv raka dojke“, u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova i ljudskih prava, a pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića.

Moderatorica tribine bila je zamjenica gradonačelnika, dr. Sanja Štingl-Vlašić, koja je rekla kako Grad daje veliku podršku u preventivnim programima kao što je ovaj da bi žene što bolje osvijestile problem raka dojke. Postoje nova saznanja u liječenju, ali također treba dati veću motivaciju ženama da se vodi više brige o svom zdravlju.

Zamjenica je zahvalila predavačicama, epidemiologinji Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, dr. Sonja Pajtlar, zatim doktorici Vesni Ramljak, predsjednici udruge „Europa Donna Hrvatska“, te psihologinji Ljiljani Vukota koja je predstavila rad udruge „Sve za nju“.

Zaključak tribine je da jedini način ozdravljenja u slučaju raka dojke njegovo je rano otkrivanje. Prepozna li se u početnoj fazi potpuni, oporavak je gotovo siguran.