Na prostoru nekadašnje bolnice u Glini u ponedjeljak, 7.rujna 2015. godine održano je svečano otvorenje kojim je obilježen početak građevinskih radova u svrhu izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe u Glini, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji je međunarodni sporazum potpisan od strane Republike Hrvatske 2011. godine.

Uz predstavnike donatora, UNHCR-a, Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, otvorenju je prisustvovala i potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Tom prilikom, gradonačelnik Milan Bakšić upoznao je prisutne s doprinosom i naporima Grada Gline u realizaciji ovog projekta koji su, u prvom redu vezani za financiranje i provođenje parcelacije zemljišta te procjenu vrijednosti kompletne nekretnine. Inicijalni radovi prikupljanja i pripreme dokumentacije započeli su 2009. godine, a poslije obavljena posla  2012. godine predan u vlasništvo Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi se privela predviđenoj namjeni.

Ukupna vrijednost investicije je 4,2 milijuna eura koja će biti realizirana zajedničkim sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Sisačko-moslavačke županije, dok je ugovoreno trajanje radova 14 mjeseci.

U budućem izgrađenom objektu planira se smještaj oko 70-ak osoba starije životne dobi kojima je takva vrsta pomoći najpotrebnija, a kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje ustanove doći će i do novih zapošljavanja što objektu uz socijalni karakter daje i značajnu gospodarsku komponentu.