U sklopu Dana sjećanja, 4. listopada je u Donjim Jamama održana je svečanost otkrivanja spomen obilježja mjesta masovne grobnice u spomen na šest hrvatskih branitelja i civila pogubljenih 1991. godine u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Svečanost otkrivanja spomen obilježja „golubice“ organizirali su Grad Glina i Ministarstvo hrvatskih branitelja, spomen na Stjepana Dvornekovića, Stjepana Jakovljevića, Miju Krakara, Nikolu Vrbanca, Katicu Rastovski i Dragicu Rastovski, mještane Donjih Jama, otkrili su Milka Dvorneković, supruga ubijenog Stjepana i majka Josipa Dvornekovića, također poginulog u Domovinskom ratu i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja, izaslanik predsjednika Vlade RH. Medved je pritom istaknuo kako je na području RH 150 mjesta masovnih grobnica, njih 76 je obilježeno spomen obilježjem „golubicom“. Ovo je pak 22. jedinstveno obilježje “golubica” od 44 masovne grobnice koliko ih ima na području Sisačko-moslavačke županije.

Nakon pada Viduševca 30. rujna, u nekoliko je prvih dana listopada 1991. okupirano 36 sela između Gline i Kupe. Hrvatsko je stanovništvo prognano, a oni koji su ostali u svojim selima, su okrutno mučeni i ubijeni, podsjetio je gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

Nakon otkrivanja spomen obilježja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a počast su odali članovi obitelji žrtava, udruge proistekle iz Domovinskog rata, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije predvođeno županom Ivom Žinićem i izaslanstvo Grada Gline koje je predvodio gradonačelnik Stjepan Kostanjević. Spomen obilježje su blagoslovili u zajedničkoj molitvi vojni kapelan don Antonio Mikulić, župnik Ivica Mađer i generalni vikar Sisačke biskupije Marko Cvitkušić.