Jučerašnji prekrasni dan za mještane Male Soline (Nedjelja, 28.rujna 2014.godine) bio je takav ne samo zbog lijepih vremenskih prilika već i zbog dva druga značajna događaja koji su se odvili u ovom našem ponosnom naselju.

Naime, u prisutnosti članova obitelji, predstavnika Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva branitelja Republike Hrvatske, Županije Sisačko-moslavačke, Grada Gline, udruga iz Domovinskog rata i ostalih građana otkriveno je spomen-obilježje mještanima Male Soline kao i hrvatskim braniteljima koji su poginuli i smrtno stradali tijekom 2.Svjetskog rata i Domovinskog rata (ukupno 106 osoba) te je otvorena i dionica županijske ceste Hađer-Mala Soline u duljini od 3 km.

Ovim činom mještani Male Soline, uz financijsku podršku državnih, županijskih i gradskih institucija, na dostojan način odaju počast svojim poginulim članovima obitelji, suborcima i prijateljima za njihov najveći doprinos u stvaranju samostalne države.

No, ovim činom otvaranja sanirane prometnice poboljšavaju se infrastrukturne prilike samoga naselja i šire okolice kao jednog od osnovnih preduvjeta za poboljšanje kvalitete života glinskoga kraja i njegovih stanovnika. Ukupna sredstva utrošena u obnovu ove ceste iznose 1,5 milijuna kuna.

Ovom događaju prisustvovao je i gradonačelnik Grada Gline Milan Bakšić koji je u prigodnom govoru istaknuo važnost jedinstva svih građana i sudionika političkog života u teškim ekonomskih vremenima za Grad Glinu i našu domovinu.