U Šatornji je u subotu, 10. studenog 2012.g. otkriven spomenik hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata. Spomenik su podigli mještani Šatornje uz financijsku pomoć Grada Gline i Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

U ime mještana na ratna zbivanja podsjetio je Ivica Cestarić. Tom prilikom podsjetio je da je i u II. svjetskom ratu, mahom na križnom putu i u poraću, stradalo 76 mlađih muških osoba. Za jedno ovako brojem ljudi malo mjesto bio je to strašan demografski udar. Svi oni stradali su samo zato što su bili Hrvati. Potom se mještanima obratio gradonačelnik Grada Gline g. Milan Bakšić. Uz izraze dubokog osobnog poštovanja i pijeteta roditeljima i rodbini stradalih progovorio je i o euro – integracijskim procesima. Izrazio je nadu da izlaskom iz jedne državne tvorevine nećemo ući u drugu organizaciju u kojoj bismo mogli izgubiti neke elemente suvereniteta za koje smo se tako teško i uz toliko žrtava izborili.

Potom je spomenik blagoslovio fra Juro Stipić. Na spomenik su položili vijence organizatori i delegacija Grada Gline u čijem sastavu su bili gradonačelnik Milan Bakšić, zamjenica gradonačelnika gđa. Diana Mužić, predsjednik Gradskog vijeća Franjo Glušac, potpredsjednik Gradskog vijeća Stjepan Tonković i član Gradskog vijeća Milan Davidović.

[jwplayer mediaid=”2236″]