Danas 28. srpnja 2016. godine gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević nazočio je svečanosti otkrivanja spomen-obilježja mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata, u spomen na 12 civila pogubljenih 1991. godine u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Ovo je sedma masovna grobnica na području Grada Gline.

U Glini je za vrijeme Domovinskog rata ubijeno 396 civila, od toga 5 malodobne djece. Za većinu zločina počinjenih na području Grada Gline nitko nije odgovarao, a za velik broj žrtava ne znamo ni gdje su sahranjeni. Gradonačelnik dodaje kako nas to ne smije obeshrabriti nego nas naprotiv još više ohrabriti da tragamo za istinom koju želimo pokazati Hrvatskoj i svijetu što se to događalo početkom, a i za vrijeme Domovinskog rata.

“Ne smijemo zaboraviti da je Glina mjesto koje je dalo veliki broj žrtava za slobodnu hrvatsku državu. Mi koji smo sudionici i svjedoci tih teških godina, ali i godina zajedništva, znamo što se događalo u tom razdoblju. To iskustvo moramo prenositi mlađim naraštajima, onima koji dolaze iza nas. Na kraju, sjećajući se prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kojemu je hrvatska samostalnost bila san, te svih onih koji su dali svoje živote i zdravlje za našu Domovinu i Grad, vama drage obitelji ubijenih i svi okupljeni, želim poručiti da su oni svojom žrtvom dali temelj, a mi trebamo i dalje zidati, unatoč svim poteškoćama na koje smo nailazili posljednjih 20 godina i unatoč onima koje dolaze, jer smo pokazali da je hrvatski duh jak i neslomljiv”, rekao je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.