Na Osnivačkoj skupštini Turističke zajednice Grada Gline, održanoj 13. prosinca 2018. g., kojom je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Dario Žinić, usvojeni su Statut i Poslovnik Turističke zajednice, potvrđeni su članovi Skupštine te su izabrani članovi Turističkog vijeća, Nadzornog odbora i predstavnik TZ Grada Gline u Skupštini TZ Sisačko-moslavačke županije.

U TZ Grada Gline primljeni su i dragovoljni članovi te je usvojen Program rada i financijski plan za 2019. godinu. Također, donesena je odluka o osnivanju i ustrojstvu Turističkog ureda zbog unaprjeđenja turizma u gradu Glini koji ima veliki turistički potencijal.

Zamjenik Žinić zahvalio se svim izabranima i članovima Skupštine što su pomogli u osnivanju Turističke zajednice Grada Gline jer je do sada bilo nekoliko neuspjelih pokušaja.

Zamjenik se zahvalio i gostima, Željku Šešerinu, predsjedniku Gradskog vijeća Grada Gline, Meliti Lončarić Biškup, potpredsjednici Gradskog vijeća Grada Gline, Branki Bakšić, zamjenici gradonačelnika Grada Gline, Andreji Kuzmić, ravnateljici Dječjeg vrtića Bubamara i ravnateljici Agencije za razvoj Grada Gline d.o.o. te svima koji su sudjelovali u pripremi Osnivačke skupštine kako bi Turistička zajednica nakon postupka registracije mogla početi s radom i unaprijediti turizam na području grada Gline jer se ovim poslom nije nitko ozbiljno bavio.

Članove skupštine i goste dočekale su mažoretkinje Glinskih banica te pripadnik povijesne postrojbe 1. i 2. Banske pukovnije.