Program zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na žene starije od 50 godina, provodi se na području cijele Hrvatske pod nazivom „Zaželi“. Na području grada Gline provodi ga Gradsko društvo Crvenog križa pod nazivom „Zaželim i ostvarim“, i u stopostotnom je iznosu financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda u vrijednosti 2.533.364,48 kn. Tim povodom u Glini je održan Okrugli stol s partnerima u Projektu kako bi izmijenili iskustva, potvrdila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić: “ono što je specifično za područje Gline je to da je riječ o ogromnoj površini uglavnom ruralnog karaktera: “Naše područje je jako veliko. U početku pisanja Projekta krajnjih korisnika je bilo 78, a trenutno ih je više od 130. Potrebe su velike, a mi se trudimo najbolje što možemo.” Partneri na Projektu  su Centar za socijalnu skrb Glina, Hrvatski zavod za zapošljavnje.

Na Okruglom stolu sudjelovao je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, koji za djelatnike Gradskog društva Crvenog križa Glina i program Zaželi ima samo pohvalne riječi: “Moram pohvaliti djelatnike Crvenog križa. Znamo da imamo veliki broj korisnika. Grad Glina ulaže dodatnih 200.000 kn za ostale potrebe za one koji nisu uključeni u taj program.”

Projekt “Zaželim i ostvarim” nailazi na pohvale sa svih strana, što dokazuje prije svega povećani broj krajnjih korisnika. Traje 30 mjeseci i zaposleno je 15 osoba, od kojih 10 njegovateljica, tri gerontodomaćice, voditeljica projekta i administrator.

Izvor: www.radio-banovina.hr