U sklopu izrade Strategije razvoja Grada Gline, temeljnog dokumenta u kojem će biti naznačene smjernice razvoja Grada u narednih sedam godina, održana je u utorak, 14. lipnja, prva radionica u Gradskoj upravi.

Sljedeća tri mjeseca, Partnersko vijeće koje je imenovao gradonačelnik Stjepan Kostanjević, sastavljeno od gospodarstvenika, predstavnika raznih institucija, ustanova, predstavnika udruga i ostalih, zajedno s predstavnicima izrađivača strategije, prof.dr.sc Vladimirom Čavrakom s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu  i Alanom Đozićem iz Alan Đozić Consaltinga, radit će na izradi strategije čiji je cilj donošenje odluka u kojem smjeru bi se trebao kretati razvoj Grada.

Tom prilikom, gradonačelnik Stjepan Kostanjević zahvalio je svim članovima Partnerskog vijeća na vremenu i trudu koji će uložiti da bi se jedan ovako važan dokument izradio. Također, gradonačelnik je izrazio želju da se donesene odluke i ideje koje će se unijeti u strategiju, stvarno i realiziraju na dobrobit svih građana, te da se u vremenu globalizacije trebamo povezivati s ostalim lokalnim jedinicama, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Sudionici radionice složili su se kako je krajnje vrijeme za konkretne aktivnosti i pokretanje projekata u našoj lokalnoj zajednici.

Profesor Čavrak izrazio je i zadovoljstvo jer Partnersko vijeće i ostali kreatori Strategije imaju podršku gradonačelnika i njegove zamjenice Sanje Štingl Vlašić, koji su i sami uključeni u proces izrade ovog dokumenta.

Važno je istaknuti kako u izradi strategije mogu sudjelovati svi zainteresirani građani te da mogu davati svoje prijedloge i ideje koje su dobrodošle. Na taj način mogu sudjelovati u poboljšanju kvalitete života i u pružanju većih mogućnosti svojim sugrađanima.