U Hrvatskom domu u Glini, 27. studenog 2016., održana  je revija modernih etno haljina te je prikazan film „Od lana haljina tkana“. Riječ je o istoimenom projektu KUD-a Čiče iz Novog Čiča, a zahvaljujući Gradu Glini i Kulturno-umjetničkoj udruzi Viduševac, s rezultatima projekta sinoć se imala prilike upoznati i glinska publika.

Kako od lana do platna, kako narodna nošnja postaje moderna haljina, kako se seoski običaji uklapaju u život u gradu, kako od naših baka uče naša djeca, kako tradicija postaje moderna poduzetnička ideja pa je tako održana revija modernih etno haljina.

Na ovom projektu spojili su se Banovina i Turopolje. Naime, djevojkama, članicama KUD-a Čiče, u vezenju je pomogla i Vidušljanka Slavica Crnković. Ovakvom događaju prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Grada Gline, Sanja Štingl Vlašić. Zamjenica ističe kako našem gradu trebaju ovakva događanja te da je ovo projekt u kojem je sudjelovalo puno mladih ljudi koji su na ovaj način naučili kako su naši stari tkali platno.