I ove godine, 1. veljače, u organizaciji Društva Terra banalis, Srednje škole Glina i Grada Gline održana je manifestacija Noć muzeja.

Nakon svečanog postrojavanje 1. i 2. banske pukovnije i prijavka gradonačelniku Grada Gline Stjepanu Kostanjeviću te izvedbi himne RH “Lijepa naša domovino” koju je izveo Zbor Srednje škole Glina i HAKUD Glinska tamburice, župan SMŽ Ivo Žinić, otvorio je manifestaciju Noć muzeja 2019.

Predsjednica Društva dr. sc. Sanja Lončar predstavila je izložbu “Vode i mlinovi Zrinske gore”, a gospođa Kata Benac, iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode SMŽ održala je predavanje na temu “Voda i biološka raznolikost”, dok su gospođa Katica Gašljević Tomić i gospodin Stjepan Šantek približili posjetiteljima kako su nekada radili mlinovi predavanjem na temu “Sjećanja na život uz vodu i mlinove s glinskog područja”.

Cijelo vrijeme održavanja manifestacije mogao se posjetiti i Virtualni obilazak voda i mlinova Zrinske gore – kolekcija digitaliziranih fotografija, crteža, karata, zvučnih i video zapisa.

Foto: www.smz.hr