Seoska olimpijada u Marinbrodu okupila je ekipe okolnih naselja koje su dan provele u natjecanju u starim sportovima, ali i zabavi i druženju. Natjecalo se u devet različitih tradicionalnih i već pomalo zaboravljenih igara: bacanju kamena s ramena, utrci u vrećama, potezanju užeta, utrci s jajetom u žlici, bacanju potkove, borbi na gredi, skoku u dalj s mjesta, guranju bale sijena i alkarskoj vožnji u tačkama.

Snage su u ovim nimalo lakim sportovima odmjerile ekipe naselja Donje Jame, Hađer, Jukinac, Dvorišće, Gređani, Mala Solina, Marinbrod, Bučica je stigla s čak dvije ekipe dok su zajedničku ekipu imali Glinska Poljana, Slana i Vratečko. Organizator olimpijade je Zavičajni klub Marinbrod, a titulu najbolje i najspretnije ekipe odnijela je upravo ekipa domaćina, Marinbroda, druga je bila ekipa Glinska Poljana, Slana i Vratečko, a treća ekipa Jukinca.

Manifestacija je ovo koju podupire i Grad Glina, a u ime gradonačelnika sve sudionike pozdravio je predsjednik glinskog Gradskog vijeća Stjepan Grudenić koji se nada kako će se u budućnosti biti još većih manifestacija ovakve vrste.