Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gline, održanoj 13. srpnja 2016. godine, vijećnici su jednoglasno usvojili nekoliko predloženih odluka: Odluku o uređenju prometa na području Grada Gline, Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za poslove opskrbe električnom energijom za javnu rasvjetu na području Grada Gline, zatim Program potpora poljoprivredi na području Grada Gline za 2016. godinu, Prijedlog Odluke o V. Izmjenama i dopunama Odluke o određivanju imena ulica i trgova u Gradu Glini, Odluku o izboru Savjeta mladih Grada Gline itd.

Na aktualnom satu vijećnici su uputili gradonačelniku Stjepanu Kostanjeviću nekoliko pitanja.

Vijećnicu Irenu Crnković zanimalo je planira li se program obilježavanja obljetnice 170 godina skladanja hrvatske himne u Glini. Gradonačelnik je odgovorio kako će u rujnu Grad zajedno s Ministarstvom kulture, koji je osigurao dio sredstava, dostojno obilježiti obljetnicu kojom prilikom se planira i otvorenje spomen sobe posvećenoj hrvatskoj himni, banu Josipu Jelačiću i ostalim povijesnim osobama i događajima koji su obilježili ovaj kraj.

Prije postavljanja samog pitanja, vijećnik Ivo Prajdić, komentirao je da ga je razveselilo jer su počele pripreme za uređenje Novog naselja, a naročito i jer sam gradonačelnik prati izvršenje radova te upitao kada se očekuje  njihov završetak. Gradonačelnik je rekao kako se već mnogo godina priča o asfaltiranju Naselja kao i uređenju ostalih ulica u gradu, poput Ulice Tomislava Roma, Ulice Kralja Tomislava, Vinogradske, Majske i ostalih ulica. Glina je dobila 180.000 kn za održavanje nerazvrstanih cesta te nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa napokon smo krenuli u rekonstrukciju kompletnog Novog naselja, Ulice Klanac, Mlinarske ulice i odvojka Lanišće. Završetak radova očekuje se do kraja kolovoza ili do početka proslave Dana Grada. Također, za nekoliko dana krenut će i sanacija oštećenih gradskih ulica.

Vijećnika Marija Spajića zanimao je program obilježavanja Dana Grada. Gradonačelnik Kostanjević je rekao kako je Imenovan Odbor za obilježavanje Dana Grada i da u pripreme već počele daleko ranije. Ove godine program će sadržavati bogat kulturno-umjetnički program i sportske aktivnosti, a po prvi put će se održati i izložba fotografija iz Domovinskog rata, i to na dan početka Vojno-redarstvene operacije „Oluja“. Na svečanom otvorenju izložbe sudjelovat će mnogi uvaženi gosti, generali te ostali sudionici „Oluje“, tj. Domovinskog rata, a izložba posjetitelje će biti otvorena od 4.-7. kolovoza u poslijepodnevnim satima.

Kada se očekuje završetak radova na gradskoj dvorani, zanimalo je Matu Krmpotića. Gradonačelnik je odgovorio kako je dvorana gradski problem već dugi niz godina i da će se napokon riješiti. Radovi su započeli i bit će gotovi u narednih šest mjeseci. Dosad je ugovor mijenjan četiri puta, a Grad će trebati i potpisati i aneks ugovora, kojim će troškovi izgradnje dvorane za sam Grad porasti 3-4 posto.