Danas je 29. rujna 2016. godine na inicijativu Grada Gline i gradonačelnika Grada Gline Stjepana Kostanjevića održan sastanak vezano za rješavanje problematike šteta koju nanosi divljač na glinskom području. Na sastanku su uz izaslanstvo Grada Gline nazočili i načelnik sektora lovstva iz Ministarstva poljoprivrede, Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije dipl.ing. šumarstva Domagoj Križaj i Tomislav Žuglić, voditelj službe za upravljanje lovištima i divljači. Također sastanku su prisustvovala i obiteljsko poljoprivredni gospodarstvenici (OPG – ovci) te predstavnici lovačkih društava.

Na održanom sastanku glavna tema bila je rješavanje same problematike šteta uzrokovanih od divljači, pa su stoga brojni OPG-ovci i predstavnici lovačkih društava postavljali pitanja i raspravljali o navedenom problemu i načinu rješavanja istog.

Gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević rekao je kako je Grad Glina spreman pružiti maksimalnu pomoć za rješavanje navedenih šteta te da je to proces koji traje ali  se nada pozitivnim rezultatima u skoroj budućnosti.

Gospodin Domagoj Križaj ukazuje na pomoć zainteresiranima od strane Ministarstva poljoprivrede na način da se poveća odstrel divljači te da se po potrebi osigura i dobivanje odnosno korištenje noćne optike u svrhu odstrela.