Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, a u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Grada Gline, u Glini je u ponedjeljak, 26. lipnja svečano obilježena 26. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru u Domovinskom ratu na prostoru Gline.

Tom prilikom, gradonačelnik Stjepan Kostanjević u svom govoru izrazio je čast što može pozdraviti branitelje Policijske postaje Glina izrazivši im zahvalnost na tome što su učinili za ovaj Grad i Domovinu. Gradonačelnik se sjetio i prvog poginulog policajca Tomislava Roma nakon donošenja Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske te njegovih suboraca koji su ranjeni i onih koji su odvedeni u kninski logor.

Nadalje, izjavio je kako je na nama odgovornost i obaveza da prema svima onima koji su položili svoje živote na Oltar Domovine i koji su sanjali Hrvatsku, učinimo sve da Hrvatska bude onakva kakvi su je oni željeli.

Također, naša obveza je i da prenesemo mladim naraštajima kako vrijednosti iz Domovinskog rata treba poštovati i njegovati te prenositi na daljnje generacije, zaključio je gradonačelnik.