U organizaciji Zavičajnog kluba Skela, drugu godinu zaredom održano je obilježavanje pokolja u Skeli. Na obilježavanju je sudjelovao gradonačelnik Stjepan Kostanjević i potpredsjednik Gradskog vijeća Nikola Vrbanac te mnogobrojni mještani i gosti.

Gradonačelnik je tom prilikom izjavio kako Grad Glina ima najveću površinu od svih gradova u Republici Hrvatskoj, mnogo je naselja i puno je zahtjeva. Bez obzira na sve, gradonačelnik je obećao mještanima Skele da će se do sljedeće obilježavanja urediti Društveni dom kojeg su Skeljani pod vodstvom predsjednika Mladena Štajdohara.

Mještani i članovi Zavičajnog kluba te gradonačelnik sa suradnicima, zapalili su svijeće i položili vijence te su sudjelovali na svetoj misi za poginule Skeljane koju je predvodio vlč. Ivica Mađer, upravitelj župe sv. Ivana Nepomuka.

Prije 26 godina, 28. kolovoza 1991., Skela je u potpunosti uništena i spaljena, a stanovnici koji su zatečeni kod svojih kuća su ubijeni. Tog dana ubijeno je petero mještana, dok ih je još dvoje koji su izbjegli u Joševicu ubijeno naknadno.

Izvor: www.radio-banovina.hr