Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, održano je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Svečano obilježavanje započelo je u Novom Farkašiću gdje su prije 25 godina, 18. listopada 1991. godine, zaustavljene neprijateljske snage u napredovanju prema rijeci Kupi i dalje prema Zagrebu.

Na obilježavanju Dana branitelja SMŽ sudjelovalo je i izaslanstvo Grada Gline predvođeno gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, koji je čestitao hrvatskim braniteljima njihov dan, svima onima koji su stali u obranu Republike Hrvatske od tzv. JNA i srbočetnika. Rekao je da su tada branitelji u Novom Farkašiću izvojevali pobjedu te okrenuli tijek Domovinskog rata, gdje neprijatelj nakon toga događaja na ovom prostoru nigdje nije osvojio ni metar hrvatskog teritorija. Poznato je da su mnogi Glinjani također sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.

Gradonačelnik je istaknuo i da je tijekom Domovinskog rata na ovom području stradao velik broj branitelja i civila kojih se moramo prisjetiti, ali trebamo ići i dalje te zahvaliti onima koji su položili živote za nas i svima koji su ostavili svoje zdravlje i koji su svojim doprinosom obranili Hrvatsku kako bi mogli uživati blagodat Lijepe naše.

Svečano obilježavanje nastavljeno je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku, kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku te u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa gdje je Svetu misu za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić.

Održan je i mimohod u kojem je sudjelovalo tisuću hrvatskih branitelja, od zgrade Sisačko-moslavačke županije do sjedišta Sisačke biskupije, ispred koje je održan svečani program gdje je zahvalu braniteljima SMŽ uputila i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, istaknuvši kako je s veseljem i ponosom među braniteljima, na proslavi njihovog dana.