Sveti Ilija u Maji

Obilježavanju blagdana Svetog Ilije u župi Maja, koji se svake godine slavi 20. srpnja, nazočio je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević. Tom prilikom gradonačelnik Stjepan Kostanjević  izjavio je da je polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja iskazano poštovanje prema svim žrtvama Domovinskog rata koje su stradale na području Grada Gline. Također dodaje kako Grad Glina odvaja sredstva preko zavičajnih klubova i kulturno umjetničkih društava za područja koja se nalaze van grada Gline, te je stoga vidljivo kako je crkva u Maji obnovljena.

Blagdan Svetog Ilije Proroka slavi se 20. srpnja. Crkva je podignuta 1830. srušena je u Domovinskom ratu, ali je obnovljena i posvećena 25. lipnja 2012. Uz crkvu je podignut i spomenik poginulim župljanima.

Upravo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te čitanjem imena poginulih i prigodnom molitvom kod Spomen obilježja u znak sjećanja na župljane – žrtve iz Domovinskog rata započela svečanost proslave zaštitnika župe Maja. Vijence su položili predstavnici Grada Gline na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem, obitelji poginulih i ostalih mještana.

Sveta misa je održana u lijepo uređenoj crkvi uz pratnju Župnog zbora Ivan Nepomuk iz Gline koji je svojim pjevanjem uveličao slavlje. Nakon mise  gradonačelnik je česitao maloj Miji i roditeljima, koja je tijekom mise primila sakrament kršenja.

Na druženju ispred crkve, dr. med. Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, darovala je gradonačelniku sliku 20. domobranske pukovnije Glina dok je njoj gradonačelnik darovao knjigu o Maji te joj čestitao na ponovnom izboru za ravnateljicu bolnice u Popovači.