Povodom blagdana Svih Svetih u ime Ministarstva branitelja zapalit će se lampioni na ukopnim mjestima smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Gline neovisno o mjestu ukopa.

Obilazak groblja planiran je u suradnji s Gradom Glina i Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata za dan  30.10.2014. godine s polaskom u 8,00 sati ispred zgrade gradske uprave.

Prema tradiciji dogovora s predstavnicma Grada Gline i predstavnika Udruga predlažemo slijedeći protokol:

  1. Delegacija sastavljena od predstavnika Grada Gline i Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata obilazi groblja u Velikoj Buni, Vukovini, Velikoj Gorici i Zagrebu – Miroševac i Mirogoj.
  2. Delegacija predsavnika Ureda državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji i Udruge udovica smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata obilazi groblja u Glini i naseljima: Maja, Skela, Gornji Viduševac, Gornja Bučica i Dvorišće.
  3. Delegacija predstavnika sastavljena od člana Povjerenstva za branitelje Grada Gline, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ, Ogranak Glina i Ureda državne uprave, obilazi groblja u naseljima: Novo Selo Glinsko, Žažina, Brkiševina, Pokupsko, Zaloj i Mala Solina.
  4. Na groblju Viktorovac u Sisku u Aleji poginulih branitelja lampione će zapaliti predstavnici

Ureda državne uprave i Policijske uprave SMŽ.

 

Lampioni Ministarstva branitelja palit će se na ukopnim mjestima smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na spomen obilježjima masovnih grobnica u Glini: Novo groblje i Pogledić brdo, Gornjem Viduševcu, Gornjoj Bučici, Gornjem Taborištu i Novom Selu Glnskom te kod centralnog križa svakog navedenog groblja za sve nestale i umrle hrvatske branitelje.

 

Prestavnici Grada Gline zapalit će lampione za sve stradalnike Domovinskog rata kod centralnog križa na grobljima koja se obilaze i kod spomen obilježja masovnih grobnica stradalnika Domovinskog rata.