Danas 27. srpnja 2016. godine u Glini održana je Edukacija članova zajednice branitelja i Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a SMŽ, a predavanje je održano u prostorijama Udruge.

Gost na ovom predavanju bio je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević koji rado izlazi u susret i udrugama i braniteljima te pomaže na razne načine njihovu radu i razvoju. Smatra kako je današnja radionica vrlo korisna te kako je Udruga branitelja oboljelih od PTSP-a SMŽ na pravom putu ka ostvarenju svojih ciljeva.

Projekt je predstavio Stipe Efendić, voditelj referalnog centra Ministarstva branitelja za zadruge hrvatskih branitelja. Cilj je prvenstveno održati prezentaciju vezanu za  Europski socijalni fond u okviru kojeg Republici Hrvatskog pripada oko 2 milijuna eura koja se odnose na sve braniteljske udruge i zadruge. Također ističe kako su dostupna i besplatna sredstva u iznosu 44 milijuna eura također namijenjena braniteljskim udrugama i zadrugama.

Na Edukaciji članova zajednice branitelja i Udruge branitelja oboljelih od PTSP-a SMŽ prisustvovao i predsjednik udruge te upravitelj zadruge Ziget, Ivica Knežević.