Temeljem traženja Udruge hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Sisačko-moslavačke županije, a u cilju resocijalizacije i pomoći hrvatskim braniteljima liječenim od posttraumatskog stresnog poremećaja, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske 19.06.2018. godine  po voditeljici službe za knjigu i nakladništvo dr.sc. Mihaeli Majcen Marinić doniralo je 141 naslov probrane knjižne grade.

Predstavnicu ministarstva upoznali su s radom udruge i težnjama ka boljem položaju specifične ciljane skupine o kojoj skrbe u nizu aktivnosti, od kojih je knjiga i biblioterapija jedna od nezaobilaznih, jer uz preporučenu knjigu, objašnjenje zašto i kome se knjiga preporučuje, na koju populacijsku skupinu se odnosi i u kojem smislu bi čitanje preporučene literature moglo pomoći, možemo unaprijediti zdravlje. Kroz mehanizme poticanja, identifikacije, utjehe, osjećaja pripadnosti ili analizom nekog problema (a sve nam to može pružiti odgovarajuća knjiga), možemo pozitivno utjecati na psihičku komponentnu zdravlja, a time i na zdravlje u cjelini.

Dr.sc. Mihaela Majcen Marinić je izrazila iznimno zadovoljstvo na iskazanom interesu naše udruge, te obećala potporu ministarstva u daljnjim aktivnosti na kulturnom polju, a koje će udruga provoditi u budućim projektima. “Za daljnje opremanje vaše i naše biblioteke srest ćemo se i dogodine sa novim izdanjima”. To su pozdravne rijeci naše donatorice na kojima zahvaljujemo i nadamo se skorom lijepom susretu.

Kao predstavnik Grada Gline primopredaji knjiga prisustvovao je Marin Kaurić, koji je istaknuo rad udruge kao dobar primjer odmaka od svakodnevne prakse ka boljem.