Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je obavijest vezanu uz projektni prijedlog Gradskog društva Crvenog križa Glina prijavljen na natječaj ”Zaželi – Program zapošljavanja žena” sukladno kojem je prošao prvu fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava – Administrativnu provjeru, te ulazi u drugu fazu. Podsjetimo, riječ je o projektu zapošljavanja žena financiran iz Europskog socijalnog fonda vrijednosti 2.650.000 kuna. Projekt se odnosi na problem težeg zapošljavanja i nekonkurentnosti na tržištu rada žena pripadnica ranjive skupine te socijalnoj isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Cilj projekta je ženama pripadnicama ranjivih skupina omogućiti pristup zapošljavanju kroz osposobljavanje i pružanje radnog iskustva. Ciljana skupina projekta su nezaposlene žene prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na osobe starije od 50 godina te osobe kojima je srednjoškolsko ili osnovnoškolsko obrazovanje najviši stupanj obrazovanja.

Kroz projekt bit će zaposleno 13 žena na poslovima pružanja potpore za 78 krajnjih korisnika koji ulaze u kategoriju socijalno isključenih. Također, žene iz ciljane skupine proći će osposobljavanje za njegovateljice ili gerontodomaćice koje se upisuju u radnu knjižicu. Na provedbi projekta bit će zaposlen još voditelj i administrator. Projektnu prijavu izradila je Agencija za razvoj Grada Gline.