[youtube id=”fWw7BYXtrF0″]

[youtube id=”q53iEoyGcbM”]

 

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u ponedjeljak 9.lipnja 2014. godine s početkom u 1900 sati u novoobnovljenoj dvorani Hrvatskog doma u Glini održan je svečani koncert u povodu 100. obljetnice rođenja akademika Natka Devčića.

U njegovu ostvarenju sudjelovali su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Hrvatsko društvo skladatelja, Ministarstvo kulture i Grad Glina.

Prije koncerta predsjednik Ivo Josipović u društvu gospođe Beate Domić Devčić, supruge pokojnog akademika, zadržao se u kraćem druženju s građanima Gline.

Na samoj svečanosti prisutne je pozdravio gradonačelnik Grada Gline gospodin Milan Bakšić i tom prilikom ponovno naglasio važnost osnivanja glazbene škole u Glini koja bi nosila ime akademika Devčića, a prigodnim govorom o pokojnom akademiku obratio se i akademik Nikša Gligo.

Nakon prigodnog obraćanja predsjednika Ive Josipovića uručeni su pokloni i cvijeće gospođi Beati Devčić.

Na koncertu je predstavljen skladateljev Gudački kvartet u izvedbi Gudačkog kvarteta Sebastian te Concertino za violinu i komorni orkestar u izvedbi solista Marina Marasa, Cantus Ansambla i dirigenta Berislava Šipuša.