Danas, 17. veljače, 2016. godine održana je izvanredna konstituirajuća skupština Gradskog društva Crvenog križa Glina. Nakon dvanaest godina na čelu Crvenog križa, zamjenica gradonačelnika, doktorica Sanja Štingl Vlašić podnijela je ostavku na mjesto predsjednice te je jednoglasnim izborom za mjesto predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Glina izabran gospodin Antun Šogorić.

Izvanrednoj skupštini Gradskog društva Crvenog križa Glina nazočio je i gradonačelnik Stjepan Kostanjević. Bila je ovo prigoda gradonačelniku Kostanjeviću za iskazivanje zahvalnosti aktivistima Crvenog križa za sveukupnu pomoć koju pružaju tamo gdje je najpotrebnije i onima koji su u najvećoj potrebi, a s posebnom se pozornošću gradonačelnik osvrnuo na životno važnu ulogu koju je Crveni križ imao u obrani od poplave, a nadasve u saniranju nastalih šteta i pomoći stradalom stanovništvu proteklih godina.

12. godina rada, iskustva, suradnje i druženja s kolegama, strankama, partnerima vrlo je bogato razdoblje, isprepleteno odnosima, navikama i raznim drugim stvarima. Rad uvijek uključuje i srce. Kad radimo sa srcem težak nam je odlazak, bilo zbog gubitka posla, bilo zbog odlaska u mirovinu ili kao što je u ovom slučaju odlaska s mjesta predsjednika ovog humanitarnog društva, istaknula je ovom prigodom zamjenica Sanja Štingl Vlašić.

„Ako znamo pravac, a prati nas zdravlje, volja, i želja za radom na dobrobit svih građana Grada Gline onda je ovo jedno novo skretanje u životu, bogato uspjesima, novim iskustvima, navikama i prijateljstvima“, poručila je zamjenica gradonačelnika uz čestitke novoizabranom predsjedniku.