U posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji i Gradu Glini danas, 18. veljače 2016. godine, boravio je gradonačelnik rumunjskog grada Jimbolije, gospodin Darius Postelnicu.
U njegovoj pratnji bili su i Ciutura Daniel, vlasnik građevinskog obrta, Catalin Hancin, vlasnik tvornice cipela, i Dr. theol. Don Davor Lucacela, župnik u Jimboliji (najzaslužnija osoba za očuvanje i obnovu vjerskog života u Checai (Keči), mjestu gdje danas žive zadnji potomci odseljenih Hrvata s nekadašnje Topuske opatije), a u Glini su im domaćini bili gradonačelnik Stjepan Kostanjević, zamjenica gradonačelnika Sanja Štingl Vlašić, i jedan od organizatora ovog posjeta, Prof. dr. sc. Vladimir Čavrak.
Obilazak Grada počeo je posjetom župnoj crkvi Sv. Franjo Ksaverski u Viduševcu, a nastavljen je obilaskom poduzetničke zone, posjetom Drvnom centru Sherif i poslovnoj zoni „Željezara“, nakon čega su se okupljeni uputili u razgledavanje kulturno-povijesnih lokacija na području Gline.
Obilaskom Kuće hrvatske himne, posjetom župnoj crkvi Sv. Ivan Nepomuk, i posjetom Hrvatskoj kući u Marinbrodu rumunjska delegacija završila je svoj boravak u Glini.
Prije više od dva stoljeća, oko 1000 Hrvata s područja Gline, Topuskog, Petrinje, Pokuplja i Turopolja, iselilo je u Banat, i s te strane Grad Jimbolia i općina Keča (u kojoj žive naši Hrvati) potencijalni su partner za razvoj različitih oblika institucionalne i druge suradnje, posebno s obzirom na činjenicu da su Republike Hrvatska i Rumunjska, članice EU a sve procedure za privlačenje sredstva iz EU fondova jako dobro vrednuju partnerske odnose između subjekata iz različitih zemalja, poručili su ovom prigodom gradonačelnik Stjepan Kostanjević, i zamjenica dr. Sanja Štingl Vlašić.