Danas 30. kolovoza 2016.g. izaslanstvo Grada Velike Gorice na čelu sa gradonačelnikom Draženom Barišićem u pratnji predstavnika tamošnjeg Komunalca ,Vodoopskrbe i Čistoće te 153. velikogoričke brigade Hrvatske vojske i  predsjednika velikogoričke HVIDRA-e posjetilo je Grad Glinu.

Sve zajedno dočekao ih je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i njegova zamjenica doktorica Sanja Štingl Vlašić, u pratnji vodstva glinskog Komunalca i Vodovoda.

Organiziran je obilazak sanacijskog odlagališta „Gmajna“ Glina, a potom su se uputili   do Spomen obilježja u Gornjem Viduševcu, dok su kod spomenika “Suza”, zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga, zapalili svijeće svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu na području Gline jer je poznato da su 153.  veliko-gorička brigada i 20. domobranska pukovnija Glina u ratu zajedno branile Republiku Hrvatsku.

„Sa punim srcem i velikom željom došli smo danas ovdje u naš prijateljski grad Glinu. Vrijeme iza nas je vrlo emotivno, a odnosi se na povijest Domovinskog rata i na sve naše suborace koji su se borili ovdje na Banovini. Mnogi Glinjani koji žive na području Grada Velike Gorice predstavljaju poveznicu iz vremena koje je iza nas. Mi moramo razgovarati o sadašnjosti i budućnosti na temelju čvrstih, istinskih i humanih temelja. Međusobno smo povezani, ovo je sve jedna država, jedna Hrvatska i povezuje nas jako puno stvari. Grad Glina je hrvatski dragulj na koji hrvatski narod mora biti ponosan. Prirodnog i bližeg prijatelja od Gline definitivno nemamo“, rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Na kasnije održanom zajedničkom radnom sastanku u Gradskoj upravi Grada Gline, dogovoreni su i budući prvi potezi u realizaciji zajedničkih projekata Grada Gline i Velike Gorice. Neki od projekata na kojima se planira raditi su zbrinjavanje otpada i nabava pročišćivača voda gdje je Vodoopskrba Velika Gorica voljna pružiti svoju pomoć. Također se planira napraviti koncept suradnje na najvećem nivou i pokrenuti sudjelovanje na projektima Europske Unije.

Još jedan od bitnih ciljeva ovog radnog sastanka prvenstveno je razmjena pozitivnih iskustava, informacija, ideja i prijedloga koji bi svojom realizacijom uvelike doprinijeli razvoju Grada Gline, Razvojnoj agenciji Grada Gline, a ujedno i svim građanima Grada Gline.