U Kninu je u subotu 13.8.2016. godine obilježen nacionalni Dan logoraša srpskih koncentracijskih logora i 25. obljetnica prve skupne razmjene hrvatskih branitelja, koji su bili zatočeni u kninskom logoru. Razmjena je obavljena s 13. na 14. kolovoz 1991. godine u Tepljuhu kod Drniša.

Na obilježavanju je sudjelovalo i izaslanstvo gradonačelnika Grada Gline, Stjepana Kostanjevića, koju je predvodio gradski vijećnik Ivo Prajdić, a koji je i sam bio među 16 hrvatskih policajaca koje su 26. lipnja 1991. godine martićevci zarobili u Glini. Potom su odvedeni u kninski logor gdje su nakon gotovo dva mjeseca fizičkog i psihičkog zlostavljanja, predvođenim kapetanom Draganom, razmijenjeni. Kroz kninske logore tijekom okupacije prošlo je oko 800 zarobljenika, a 14 ih nije dočekalo slobodu.

U svom govoru, Prajdić je pozdravio sve prisutne u ime gradonačelnika Kostanjevića i zahvalio svima koji pregovarali i pomogli oko prve razmjene u Republici Hrvatskoj, sjetivši se svih onih koji nisu doživjeli oslobađanje jer su umrli tijekom zatočeništva.

Kao i svake, i ove godine Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora, izaslanici predsjednice RH i predsjednika Vlade, županija, gradova i ostali položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika Pobjede, zatim u logoru Stara bolnica, te na mjestu razmjene u Tepljuhu.