U glinskoj Gradskoj upravi tvrtka IBM, u suradnji s Gradom Glinom i Agencijom za razvoj Grada Gline, održala je Design thinking radionicu, kako bi oslanjajući se na Design thinking alat te na logiku, maštu, intuiciju i sustavno rasuđivanje, pomogao Gradu Glini u kreiranju novih ideja s ciljem unaprjeđenja života u gradu, posebno usmjeravajući se na mlade od 15 do 25 godina.

Radionica održana u petak, 9. prosinca, tek je prva u nizu koje bi Gradu trebale pomoći u kreiranju novih ideja.

Na radionici su sudjelovali djelatnici Gradske uprave, SIMORA-e, Srednje škole Glina, stručnjaci za EU projekte, Gradsko društvo Crvenog križa Glina, Interpretacijski centar baštine Banovine, LAG Zrinska gora-Turopolje, gradska Agencija za razvoj te Udruga Lutum. Voditelj radionice bio je Darije Ramljak, konzultant i voditelj digitalnih usluga IBM-a u centralnoj Istočnoj Europi.

Gradonačelnik Stjepan Kostanjević zahvalio je gostima na dolasku u Glinu i rekao da je i Grad formirao tim mladih ljudi koji će i dalje surađivati s IBM-om. Cilj je ubrzati razvojne procese i pokrenuti nove projekte i čuti nova iskustva, kaže gradonačelnik. Nadodao je da će Grad Glina pokrenuti mnoge projekte sljedeće godine.

Poslovni direktor IBM-a Hrvatske Damir Zec, izrazio je zadovoljstvo što su uspostavili kvalitetan kontakt s Gradom i što su uspjeli doći u Glinu. Naglasio je da je ovo radionica poklon IBM-a kako bi se i u budućnosti ostvarila što uspješnija suradnja. Želja je pomoći da se upare načini želja i razmišljanja potrebe Grada tako da se ubrza proces generiranja ideja koje su potrebne za razvoj grada.

Direktor glinske razvojne agencije Marko Rukavina, rekao je da je ovo suradnja koju smo realizirali, preduvjet za suradnju sa svim drugim dionicima po pitanju EU projekata s područja SMŽ, kao i stvaranje temelja za budući rad i stvaranje jakih timova. Suradnja s IBM-om kao velikom, svjetski poznatom tvrtkom, otvara nam mnoga vrata. Tako ekipirani, u suradnji s državnim agencijama i ministarstvima, možemo mnogo toga realizirati.

Multidisciplinarni timovi IBM-a i Grada Gline ponovno će se sastati u siječnju te nastaviti razvijati ovaj projekt za mlade, ali i otvoriti mnoge druge teme kojima će se rješavati problemi na području Grada Gline.