Gradsko društvo Crvenog križa Glina u listopadu održava dvije humanitarne akcije.
Još uvijek na cijelom području djelovanja provodi zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu 2015“. Akcija se provodi pod nazivom „Vaš dar za pravu stvar“.
43. sabirna akcija „Solidarnost na djelu“ počinje 15. listopada u 13 sati i traje do 16. listopada, sa završetkom u 17 sati. U ovoj akciji sudjeluju volonteri Crvenog križa Glina, koji će obilaskom domova  naših građana prikupljati financijska sredstva za kupnju hrane te odjeću i obuću za socijalno ugrožene građane na području našeg djelovanja.
Dan  dobrovoljnih darivatelja krvi obilježit će se 16. listopada 2015. godine po završetku akcije dobrovoljnog darivanja krvi. Dan obilježavamo  podjelama zahvalnica darivateljima i već tradicionalnim  obrokom zahvale.
Akcija dobrovoljnog darivanja održava se u prostorijama Crvenog križa Glina, na adresi Frankopanska ulica 1,  u vremenu od 12 do 17 sati. Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu poziva darivatelje krvne grupe nula (Rh minus i plus) da se odazovu ovoj akciji zbog nedostatka istih.