Srednja škola Glina poziva Vas na “Hod za obrazovanje djece Afrike” s početkom u 10 sati ispred škole.

“Hod za obrazovanje djece Afrike”humanitarni je događaj koji organiziraju učenici 2.a razreda Srednje škole Glina, a pod pokroviteljstvom Grada Gline. Događaj je potaknut UNICEF-ovom inicijativom “Škole za Afriku” koja se već dvanaest godina uspješno proteže kroz mnoge države svijeta i pruža pomoć najugroženijim prostorima tropskoga kontinenta.

Glavni cilj ovoga događaja je pružiti djeci u Africi priliku za edukaciju jer je znanje najbolje oružje kojim se može promijeniti svijet. Pružit ćemo im priliku na način da ćemo prikupljati sredstva kako bismo osigurali mladim nadama da sjednu u školske klupe kao što smo i svi mi.

Sama riječ “hod” ukazuje na to da je riječ o šetnji koja će se održati u gradu Glini s početkom u 10 sati. START naše rute je ispred Srednje škole Glina gdje će vas dočekati organizacijski odbor 2.a razreda, a CILJ je Banovac. Na Banovcu će biti slobodno vrijeme, piknik, nogometna utakmica i mnoge druge zabavne aktivnosti za sve sudionike našeg humanitarnog događaja.

Pored pružanja prilike afričkoj djeci za obrazovanje, ciljevi su također tjelesna aktivnost, zabava i kvalitetno druženje svih generacija, što znači da je poželjno da pozovete svoje roditelje, djecu, bake, djedove, rodbinu i prijatelje da nam se pridruže i na zabavan i opuštajući način pripomognu onima najpotrebitijima.
Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i da ćete svojim dolaskom razvući osmijeh na lica djece kojima je potrebno toliko malo da budu zadovoljni.

Izvor: www.ss-glina.skole.hr