Gradonačelnik Grada Gline 30. 07.2018. sudjelovao je na obilježavanju Dana mjesta Hađer, u  u sjećanje na 28. lipnja 2014. godine, kada je blagoslovljena obnovljena Kapela Majke Božje Lurdske i kad je otkriveno spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu i poginulim i stradalim mještanima u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Predsjednik Udruge za razvoj mjesta Hađer Darko Krznarević rekao je da se “tradicionalno okupljamo već 4. godinu kako bismo odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu i poginulim i stradalim mještanima u Drugom svjetskom ratu i poraću. Sastajemo se u sjećanje na 28. lipnja 2014. kada je blagoslovljena naša kapelica u kojoj će se i danas služiti Sveta misa. Veseli me vidjeti ovoliko okupljenih u našem malom mjestu, domaćima i gostima se zahvaljujem što su došli uveličati naš Dan. Posebno me veseli što u našemu mjestu ima dosta mladih, oni daju nadu da će Hađer živjeti.”

Život u Hađeru nikada nije bio lak, a naročito je težak od Domovinskog rata kada je valjalo ponovno graditi srušeno. Ipak, dobrom voljom građana i uz pomoć grada Gline i Sisačko-moslavačke županije život se polako vraća u ovo maleno mjestašce. “Imamo dosta djece i mladih, a oni su najveća sigurnost da će naselje nastaviti živjeti”, rekao je glinski gradonačelnik, ujedno i mještanin Hađera Stjepan Kostanjević:

“Već se tradicionalno okupljamo da prvo odamo počast svim žrtvama stradalima u Domovinskom ratu, a isto tako i da bilježimo Dan sela. Sretan sam što mogu reći kako se život vratio u naše mjesto nakon rata, sve polako napreduje, poboljšali smo infrastrukturu, dosta dobro smo ovdje povezani sa samim gradom. Očekujemo da se poveća broj mještana, ima mnogo djece što me posebno veseli, jer je mladost uvjet oporavka ne samo Hađera, već i Gline u cjelini.”

Kuće su sagrađene, s vremenom je obnovljena i kapela Majke Božje Lurdske koja je do sad tri puta građena. Prvi put je sagrađena 1913., u Drugom svjetskom ratu je porušena i nakon njega ponovno obnovljena, a ista ju je sudbina zadesila i tijekom Domovinskog rata. Mještani Hađera su 2012. godine pokrenuli treću gradnju kapele koja je 2014. godine obnovljena, a u njenoj blizini postavljena je i spomen ploča s imenima 15-ero seljana smrtno stradalih u Domovinskom ratu, od kojih petero još nije pronađeno te 28 –omero žrtava iz Drugog svjetskog rata i poraća.

Iako malo, Hađer je naselje složnih ljudi koji srcem i s mnogo truda polako obnavljaju sve porušeno i grade novi život. Sjećanjem na one koji su im omogućili povratak u svoje domove, obilježavaju prigodne datume i druže se, a upravo se druženjem mještana i gostiju u društvenom domu, nakon Svete mise u kapeli, nastavila proslava Dana Hađera.