Gradonačelnik Stjepan Kostanjević sudjelovao je na petom tradicionalnom „Molitvenom doručku“ na kojem je o ulozi kršćana u politici, u Hrvatskoj i Europi govorio zastupnik u Hrvatskom saboru Davor Ivo Stier. Molitveni doručak je održan u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije 6. veljače 2018.

Sisački biskup Vlado Košić podsjetio je kako na „Molitvenom doručku“ već godinama okupljaju političare, svećenike, dekane, kanonike i druge.

„Ja mislim da nije naglasak o tome da li biti kršćanin i ne u politici ako se radi za zajedničko dobro, ali ono što bih želio naglasiti je koja je uloga i kršćana i zašto je to dobro za cijelo društvo. Mislim da je za pluralno društvo izuzetno važno da kršćani mogu artikulirati svoja uvjerenja i na javnom prostoru. Kršćanstvo i inače vjerska uvjerenja ne trebamo gledati u suprotnosti s javnim prostorom, kao nešto što se isključivo može iskazati u crkvama i privatnom domu, nego u pluralnom društvu ima i mora uvijek biti prostora da se to i na javnom prostoru iskaže. To je razina naše demokracije i to oplemenjuje čitavo hrvatskog društvo“, rekao je Stier.