Sporazum o sufinanciranju izvanrednog održavanja, točnije asfaltiranja makadamskog kolnika, županijskih i lokalnih cesta na području Gline i Topuskog, potpisali su u Gradskoj vijećnici Grada Gline ravnatelj Županijske uprave za ceste Stipo Šapina, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i načelnik Općine Topusko Vlado Muža. Potpisivanju ovog sporazuma nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Tom prilikom, gradonačelnik je izjavio da je u proračunu Grada Gline za modernizaciju lokalnih i županijskih cesta na području Gline osigurano milijun i 280 tisuća kuna. Ukupno je 500 kilometara cesta na području Grada, a koje su u dosta lošem stanju, i naš je prioritet raditi na njihovoj modernizaciji, rekao je gradonačelnik Kostanjević. Osim ovog zajedničkog sufinanciranja ceste u Gređanima, gradonačelnik je najavio i kako će Glina ove godine asfaltirati još 2 kilometra ceste. U sljedećoj godini planira se daljnja asfaltiranja u skladu s financijskim mogućnostima, a sve kako bi stanovnicima omogućili bolju prometnu povezanost sa samim gradom.

Nakon potpisivanja sporazuma, sudionici sastanka obišli su dionicu ceste u Gređanima čije će asfaltiranje zajednički financirati, a radovi bi trebali početi početkom rujna.