Gradonačelnik ponovno predlaže Proračun! Gradonačelnik ponovno predlaže Proračun!
Gradonačelnik Grada Gline uputio je dana 23. prosinca 2013.godine službeni zahtjev za održavanjem sjednice predstavničkog tijela predsjednici Gradskog vijeća Grada Gline, a nakon što... Gradonačelnik ponovno predlaže Proračun!

Gradonačelnik Grada Gline uputio je dana 23. prosinca 2013.godine službeni zahtjev za održavanjem sjednice predstavničkog tijela predsjednici Gradskog vijeća Grada Gline, a nakon što su predstavnici političkih stranaka koalicije HDZ – HSP A.S. – HSS na 4. sjednici održanoj 19.prosinca 2013.godine odbili raspravljanje o Proračunu za 2014.godinu.

U ovome je dopisu Gradonačelnik ponovio stajalište kako je donošenje proračuna za narednu kalendarsku godinu te osnivanje nove komunalne tvrtke u vlasništvu Grada Gline nužno i potrebno, radi nastavka započetih infrastrukturnih projekata od iznimne važnosti za Grad Glinu, ali i radi poštivanja odredbi Zakona o proračunu, Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi i Zakona o vodama koji nalažu donošenje proračuna do kraja kalendarske godine i izdvajanje djelatnosti javne vodoopskrbe i odvodnje u zasebno trgovačko društvo do 31.prosinca 2013.godine.

Shvaćajući razmišljanja koja su se pojavila u dijelu javnosti posljednjih dana, ovim putem ističemo kako osnivanje nove komunalne tvrtke predstavlja isključivo poštivanje zakonskih pravila koje će omogućiti daljnje financiranje izgradnje komunalnih građevina u sklopu projekata za koje su dobivene potrebne dozvole i nikako nije produkt “trenutačne političke volje”.

Nadalje, u interesu pravodobne informiranosti zainteresirane javnosti i svih građana našeg Grada, na ovim stranicama možete i pogledati sadržaj upućenog dopisa predsjednici Gradskog vijeća.

GRADONAČELNIK
Milan Bakšić

Dopis upućen predsjednici Gradskog vijeća

Nema komentara za sada.

Budite prvi koji će ostaviti komentar ispod.