Na XVI. Izvještajno–izbornom saboru Zavičajnog kluba Marinbrod nazočio je gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević.

ZKM je jedna od najstarijih aktivnih udruga na području Gline na čijem je čelu već 18 godina Ivo Žinić, sadašnji župan Sisačko-moslavačke županije.

U svom obraćanju članovima Udruge i brojnim gostima, među kojima je bio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline, Stjepan Grudenić, gradonačelnik je istaknuo kako Grad Glina podupire sve zavičajne klubove tako i Marinbrod. Trebamo se sjetiti oslobođenja Banovine i ulaska u Marinbrod tijekom VRO Oluja. Sjećamo se kako je tada Marinbrod izgledao, a kako izgleda danas, a to je zasigurno zasluga svih ovih ljudi koji su prisutni ovdje, posebno članova ZKM, i na tome im se zahvaljujem.

Gradonačelnik je poželio puno uspjeha u radu novoizabranom vodstvu u koje ima povjerenja, jer ih pozna već dugo, stoga će vjeruje da će i dalje nastaviti s projektima.

Na saboru, održanog na 18. obljetnicu njegovog osnutka, za predsjednika kluba ponovno je izabran Ivo Žinić koji se osvrnuo na aktivnosti koje je klub do sada proveo i najavio tradicionalne manifestacije u njihovoj organizaciji, kao što je Seoska olimpijada, Kobasijada i Rafting rijekom Glinom i druge brojne aktivnosti.