Župan Ivo Žinić, uz kojega su bili i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić i zamjenici župana Roman Rosavec i Ivan Celjak, u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. godine, u pješačkoj je zoni u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Sisku svečano otvorio izložbeni prostor „Sisačko-moslavačka županija u srcu Europe“ i na taj način označio početak obilježavanja Europskog tjedna u Sisačko-moslavačkoj županiji od 7. do 11. svibnja 2018. godine.

Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Stjepan Kostanjević.

I ove godine Sisačko-moslavačka županija se pridružila obilježavanju Dana Europe (9. svibnja) i Europskog tjedna koji se od 2006. godine obilježava svake godine nizom raznovrsnih aktivnosti.
Organizator i ovogodišnje obilježbe EU tjedna (07.-11.05.2018 godine) je Županijski savjet za europske integracije, a osnovna tema ovogodišnje obilježbe je kulturna baština, kojom Sisačko-moslavačka županija ionako obiluje.
Županija u suradnji s Razvojnom agencijom SI-MO-RA provodi niz projekata, a u proteklih dvije godine dana pripremilo se i provodi se 300 projekata u vrijednosti oko 700 milijuna kuna. Projekti koji se provode su iz područja kulturne baštine, infrastrukture (izgradnja središnjeg paviljona, izgradnja inkubatora PISMO, uređenje i opremanje domova zdravlja, izgradnja prijemnog centra Crna roda Osekovo), socijalnih politika (pomoćnici u nastavi, školske kuhinje, projekti ZAŽELI), energetike i obnovljivih izvora (energetska obnova škola), ruralnog razvoja (niz projekata za mlade poljoprivrednike, poljoprivrednike, ruralni turizam, gradove i općine), poduzetništva (provode se projekti iz natječaja E-impuls) itd. I dalje se nastavlja sa pripremom i prijavom projekata na niz natječaja koji su trenutno otvoreni ili u najavi, iz područja socijalnih politika, ruralnog razvoja, poduzetništva te prekogranične suradnje (Hrvatska – BiH – Crna Gora) kao i transnacionalne suradnje (INTERREG programi).