Grad Glina, s partnerima, potpisao je ugovor za provedbu INTourAct projekta razvoja održivog turizma financiranog iz fondova Europske unije, čija je ukupna vrijednost 1.371.500 Eura, a Grad Glina dobio je 93.200,00 Eura bespovratnih sredstava iz IPA programa.

Ciljevi ovog projekta su produžetak turističke sezone i razvoj turizma u ruralnim i prigradskim sredinama u skladu s konceptom održivog razvoja, a s ciljem smanjenja pritiska na turistička središta. Grad Glina, ulaganjem u infrastrukturu, razvojem turističke ponude na poljoprivrednim gospodarstvima, razvojem seoskog i eko turizma kao novog turističkog proizvoda, očuvanjem okoliša i primjenom ekoloških standarda omogućit će siguran razvoj i zadržavanje stanovništva u ruralnim područjima.

Projektom INTourAct uravnotežit će se razvoj turističke regije te, uz jači razvoj gradova, potaknuti održivi gospodarski razvoj često zanemarenih gradskih područja uvažavajući njihove lokalne specifičnosti.

Vrijeme provedbe ovog projekta je 24 mjeseca (2012-2014), a partneri su Gradovi Glina i Dubrovnik iz Hrvatske, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Poslovni centar Kranj iz Slovenije, Općina Blagoevgrad iz Bugarske, Općina Kavala iz Grčke, Regionalna razvojna tvrtka zapadna Panonija i Razvojna koordinacijska agencija Jezero Balaton iz Mađarske te provincije Rimini Campobasso i Grad Lecce iz Italije.

Logo intouract

 

 

 

 

 

 

SEE_colour_jointly

 

 

 

EU+LOGO