Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je privremene rezultate natječaja ”Poziv za prijavu jednogodišnjih projekata lokalnih volonterskih centara u 2017. godini” sukladno kojima je glinskoj Udruzi za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva ”Lutum” odobren projekt ”Volontiranje365”.
Cilj projekta je pokretanje volonterskog centra koji će pružiti potporu udrugama u organiziranju volontera i volonterskog rada, vođenja evidencije o volontiranju, pripreme plana i programa volontiranja te će s tim ciljem biti organizirane radionice predavanja o benefitima volontiranja te volonterske akcije.
Na provedbi projekta bit će zaposlena jedna osoba, a rad centra predviđen je u Hrvatskom domu. Uz Grad Glinu, partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Glina i Udruga IKS iz Petrinje. Projekt je osmišljen u suradnji Udruge ”Lutum” i Agencije za razvoj Grada Gline koja je izradila projektnu prijavu i pripremila popratnu dokumentaciju. Aktivnosti projekta bit će predstavljene na početnoj konferenciji koja će biti održana nakon potpisivanja ugovora.